Flash Web

..Idioma en Castellano

Productes d'Andalusia. Els Pernils

..

 

El pernil ibèric és un producte exquisit en la península ibèrica. Hi ha qui entenen molt de pernils i altres que solament saben menjar-los i gaudir-los, hi ha diverses claus per a triar quin pernil comprar, aquí desvetllarem algunes d'elles.
Un pernil serrà està ric, però un pernil ibèric és més car i alhora bastant més ric que el serrà. Si vol triar un pernil ibèric especialment bo ha d'observar els següents paràmetres:

 

  • El lloc on comprar el pernil. Podem anar a una carnisseria de barri, una botiga on solament venen pernils, com el museu del pernil, o podem acostar-nos a un hipermercat, tipus el cort Inglès o carrefour, en tots ells tindran pernils de qualitat, però uns  més exquisits que uns altres, a més uns sortiran mes barats que uns altres. Alguna cosa molt important és la nostra pròpia experiència o la dels coneguts.
  • El pernil espanyol és divideix principalment en dos: l'ibèric i el serrà. L'ibèric és un pernil provinent de porcs de raça ibèrica, originària de la península Ibèrica, mentre el serrà prové de qualsevol porc d'una altra raça. Per considerar-se com a ibèric, cal un mínim del 50% de pura raça. El jabugo, de Huelva, és un tipus d'ibèric.
    Segons la manera de matar-lo, hi ha tres denominacions:


  • Pernil de recebo, és un animal que no arriba al pes òptim per al sacrifici  i necessita menjar un suplement de pinsos (cereals i lleguminoses) i pasturen per tal d'assolir aquell pes.

  • Pernil de cebo, és un animal que rep durant la fase d'esquer una alimentació a base de pinsos.
  • Pernil de bellota, és aquell animal que s'alimenta de glans i pasturen, així arribant al pes necessari.

El període de curació sol ser entre els 24 i 36 mesos.
Mentrestant, el serrà s'en diu així perquè es cura en clima de serra, fred i sec. De vegades rep el nom també de pernil blanc, a causa de la pell de l'animal. Es fa principalment a Terol, Granada i Salamanca.